onsdag 16 juli 2014

Stockholm, första dagen

Nu har vi tillbringat vår första dag i Stockholm. Vi gjorde inte upp några direkta planer utan tog dagen lite som den kom. 
Till frukostbuffén vägrade Sixten att jag skulle hämta frukost med honom, det skulle hans pappa göra. När de kom fram till prinskorvarna och Martin frågade hur många han ville ha blev svaret "Fler än vad jag får för mamma." Lilla skitungen :-) 

Mätta och belåtna gick vi ner mot stan. Vi bor precis vid Slussen så man kan väl säga att vi bor i stan, men vi gick mot centrum. Genom Gamla stan strosade vi i maklig Sixtentakt och kom fram till slottet en timme före vaktavlösningen. Då började det spärras av och folk samla sig så vi bestämde oss för att stanna och passa på att vila Sixtens ben lite. 
Sixten tyckte att vakterna såg lite läskiga ut i början, men när själva ceremonin började tyckte han det var väldigt spännande! 


När vi frågade Sixten efteråt om han tyckte det var roligt att se på så blev svaret ungefär så här. "Det roligaste var när de skällde på varandra, sedan bytte de plats och tjejen fick vakta. Tokigt va?" 
Bilden ovan är från det ögonblicket. Själva "skällandet" var när de (väldigt högt!) berättade (skrek) för varandra att de typ lovade dyrt och heligt att skydda hans majestät konungen och hans slott. 

Även Sixten fotade lite, så här snygga är vi från ca 110 cm höjd ;-) 

Innan vaktavlösningen, då var det tryggast att vara i pappas famn när man var i närheten av en vakt ;-) 

Sedan strosade vi vidare mot stan. Åt en sen lunch, gick runt i lite affärer, shoppade och fikade lite. Att hitta mjukglass som vi lovat Sixten var inte helt lätt visade det sig kring shoppingstråken. Men till sist hitttade vi, och Sixten fick en "liten" glass som var så stor att jag aldrig trodde att det skulle att gå att få i honom någon kvällsmat, men tji fick jag.

Vid halv sju var både jag och Sixten rejält trötta så vi tog tunnelbanan tillbaka till Söder. Detta var ju också något Sixten sett fram emot, att åka tåg under marken :-) 
Vi hittade en restaurang där vi också fick vårt första kändisspan. Rygg mot rygg med Sixten satt Mikael Nyqvist. Tror det stavas så, han som är skådis i alla fall. 
Jag och Sixten åt fisk. Sixten ville ha lax och fick in en rejäl bit kokt lax med dillsås och typ en miljon nypotatis till det. Hade jag blivit serverad det hade jag blivit mer än nöjd med portionsstorleken. Men Sixten glufsade i sig rubb och stubb och gick sedan fram och tackade servitören, sade att det var jättegott, att han hade ätit upp allt och skulle nu gå till hotellet! 

Sagt och gjort gick vi tillbaka till hotellet och hann med en runda smurfyatzy innan det var dags att sova. 



En härlig första dag i storstan igår, idag vankas det nya äventyr! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar