fredag 18 januari 2013

Fredagspyssel


Efter kvällsmaten ätits upp och Alvedonen kickat in färdigställdes veckans lilla projekt som innebar krokar i hallen till Sixten. Vi har tittat runt på en massa fina och/ eller roliga krokar, och till sist föll valet på IKEA:s krokar föreställande bakdelen på en hund.
Givetvis hjälpte Sixten sin pappa att sätta upp den, han hade minsann likadana verktyg som Martin och sprang gladeligen och hämtade på sitt rum. Använde Martin en tång så sprang Sixten och hämtade tången han hade i sin verktygslåda. Använde Martin en skruvdragare sprang Sixten och hämtade sin skruvdragare....Han fick även hjälpa Martin med de "äkta" verktygen också. Här skruvar de. Med Sixtens vattenpass uppepå för att se så det ligger rakt. Och ja, Martins vattenpass hade ju givetvis redan varit där uppe och vänt :-)


 Färdigt! 

Perfekt höjd för en kille som "kan själv"! 


Och när man pratar om "kan själv" så är han riktigt duktig på att pussla nu. Det stora Pippipusslet lade han två gånger på raken nu i kväll, utan mycket hjälp från varken mig eller Martin.I morgon hoppas vi att vi slipper det där med feber. I så fall kanske en och annan färgburk och roller åker fram :-) 

1 kommentar: